DRM Software Radio Forums  

Go Back   DRM Software Radio Forums > DRM Software Radio - User Forums > General Topics
User Name
Password
FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 15-06-2010, 13:31   #16
DRM-OM
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Location: SW Germany
Posts: 310
Thank you, here are the files.
Attached Files
File Type: txt drmplotter.txt (198 Bytes, 160 views)
File Type: txt drmtransmittersites.txt (13.9 KB, 201 views)
DRM-OM is offline   Reply With Quote
Old 15-06-2010, 13:35   #17
DRM-OM
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Location: SW Germany
Posts: 310
Quote:
Originally Posted by Digger
With or without an internet connection you will be asked if you want to update the Sites YES or NO; if your'e off-line and press "YES" you would get a message "No internet connection", then just press OK.

I tried both:
1. "Cancel" => this resulted in error message and programm shutdown
2. "OK" => this brought up the message "No internet connection", then "OK", and then this resulted in error message and programm shutdown
DRM-OM is offline   Reply With Quote
Old 15-06-2010, 14:15   #18
DRM-OM
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Location: SW Germany
Posts: 310
I cleared the folder completely except the .exe => this works

I downloaded the transmitter file from the homepage by browser, transferred it via usb-stick to the DRM-computer (even if this would have internet access update would not work because of proxy server that has to be configured) and replaced the 0 Byte file that was created by the .exe

I got runtime error after a selected log was read and processed.

It seems that whenever a runtime error occurs I have to clear the folder to get it working again.

Last edited by DRM-OM : 15-06-2010 at 14:17.
DRM-OM is offline   Reply With Quote
Old 15-06-2010, 14:20   #19
Digger
Registered User
 
Digger's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Shizuoka City, Japan
Posts: 9,779
Your TX Sites file was for some reason a binary file. Delete your drmtransmittersites.dat and update your sites. That will fix the problem.
__________________
Regards,
Terje

https://www.hobbyradio.se/en/drm/web....index_en.html
Digger is offline   Reply With Quote
Old 15-06-2010, 14:30   #20
DRM-OM
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Location: SW Germany
Posts: 310
Quote:
Originally Posted by Digger
Your TX Sites file was for some reason a binary file.
I use Firefox to download via "Ziel speichern unter ..." and can read the contents of the file using proton editor ...
DRM-OM is offline   Reply With Quote
Old 16-06-2010, 09:30   #21
DRM-OM
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Location: SW Germany
Posts: 310
I got this working finally.

Thanks for your support in analyzing the problem - also via PM.

As I wrote before
Quote:
Originally Posted by DRM-OM
I downloaded the transmitter file from the link on the homepage http://www.omnirep.ch/drmshow/drmtransmittersites.dat by browser, transferred it via usb-stick to the DRM-computer (even if this would have internet access update would not work because of proxy server that has to be configured) and replaced the 0 Byte file that was created by the .exe
this does not work.

So I transferred the complete folder to my computer at home, deleted the transmitter-file, updated the log and clicked OK for internet update.

Now it works.

By transferring the complete folder back to my workplace-DRM-PC this also works.

Downloading the file manually by browser from the above link does not work here.

Finally solved this mysterie also:
Quote:
Quote:
Originally Posted by simone
quote from the readme file:
2. Create a Directory named c:\drmplot (use this directory name).
wonder where you found it ...
The only way to get this file is to download the OLD version of the program. It's included in that .zip.
You cannot find any hint neither on the homepage nor in the .zip of the actual version ...

Last edited by DRM-OM : 16-06-2010 at 09:33.
DRM-OM is offline   Reply With Quote
Old 16-06-2010, 09:47   #22
Digger
Registered User
 
Digger's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Shizuoka City, Japan
Posts: 9,779
OK, I'll put some basic installation tips on the DRM-Plotter page in www.
__________________
Regards,
Terje

https://www.hobbyradio.se/en/drm/web....index_en.html
Digger is offline   Reply With Quote
Old 16-06-2010, 12:42   #23
mitajohn
Registered User
 
mitajohn's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: Athens - Greece
Posts: 6,707
June 16

Hi all,

I had the same problem with drmtransmittersites.dat file. When I downloaded it was at binary form. Simply I opened it in wordpad, saved as txt and renamed as dat, and that was.
__________________
Regards, John.
mitajohn is offline   Reply With Quote
Old 16-06-2010, 13:20   #24
Digger
Registered User
 
Digger's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Shizuoka City, Japan
Posts: 9,779
I added some bits and pieces on the DRM-Plotter page this afternoon.

@John: Interesting... When I click on the TX Sites link in my Firefox it just insists on opening the file; I am not able to save it.
__________________
Regards,
Terje

https://www.hobbyradio.se/en/drm/web....index_en.html
Digger is offline   Reply With Quote
Old 16-06-2010, 18:14   #25
mitajohn
Registered User
 
mitajohn's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: Athens - Greece
Posts: 6,707
June 16

@ Terje: No problem for me to save the file with Firefox, but it's in binary form, (why ?). If you cannot "save" the file, just open it in a new window (and it is in txt form !) then select all and etc...or save the link as...
__________________
Regards, John.
mitajohn is offline   Reply With Quote
Old 16-06-2010, 19:01   #26
Digger
Registered User
 
Digger's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Shizuoka City, Japan
Posts: 9,779
With the update function in the TX Sites in DRM-Plotter, there is no need to download it manually, I think. If you run into a "No Record", just click on it and you can get the latest data (if you're on-line), or you can add the site manually if you know where it is. Btw, what you enter yourself will not be deleted in case you update from the web at a later date.
__________________
Regards,
Terje

https://www.hobbyradio.se/en/drm/web....index_en.html
Digger is offline   Reply With Quote
Old 25-09-2010, 07:13   #27
Digger
Registered User
 
Digger's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Shizuoka City, Japan
Posts: 9,779
Hi, Zyg and all,

1.: "Sometimes the logger will not record the correct frequency. It's a lot easier to correct the DRM text log then it it is the Loglong (or is it longlog) csv file."

Hint: You only need to replace the frequency in the first line in the CSV file:
FREQ/MODE/QAM PL:ABH,
88640/X0000 ,

2.: "For low SNR logs I'll use the DRMCalc as it is less "populated" with extraneous stuff."

Hint: Just uncheck "Dopper" (and "Delay") to get rid of them from the plot.
__________________
Regards,
Terje

https://www.hobbyradio.se/en/drm/web....index_en.html
Digger is offline   Reply With Quote
Old 25-09-2010, 10:35   #28
DRM-OM
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Location: SW Germany
Posts: 310
Quote:
Originally Posted by Digger
With the update function in the TX Sites in DRM-Plotter, there is no need to download it manually
This is only true on a private PC when you have access to the internet.
In a business environment with numerous limitations sometimes it's feasable to download the file externally.

Quote:
Originally Posted by Digger
Btw, what you enter yourself will not be deleted in case you update from the web at a later date.
This is valid information, thank you.
DRM-OM is offline   Reply With Quote
Old 25-09-2010, 14:33   #29
AF4MP
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Location: Roswell, Georgia, USA
Posts: 10,143
Terje,

Thank you for the hints. The first one in particular, I'll try that next time!
__________________
73,

-Zyg- AF4MP
3402' N, 8424' W
EM74ta
AF4MP is offline   Reply With Quote
Old 26-09-2010, 16:45   #30
Digger
Registered User
 
Digger's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Shizuoka City, Japan
Posts: 9,779
% Decoded Audio

The percentage Decoded Audio differs slightly in the DRM Plotter from DRMCalc because of the way Dream saves data to the DreamLog.txt and the DreamLogLong.csv.
I have tested different files with both programs and I get differences ranging from 0.01 to 3.6 %.

The difference in a particular 7 min 35 sec log resulted in 91.56% with DRMCalc (9614 Decoded Audio Frames divided by 7 minutes x 1500 Audio Frames = 10500).

DRM-Plotter recorded 87.92% from 10006 "AudioOK" during 455 seconds (11380).

That means that both programs calculate correctly with the data it it is fed with. I hope this sheds some light on the issue.
__________________
Regards,
Terje

https://www.hobbyradio.se/en/drm/web....index_en.html

Last edited by Digger : 26-09-2010 at 16:48.
Digger is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is On
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 14:50.


Powered by vBulletin Version 3.5.3
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.