DRM Software Radio Forums  

Go Back   DRM Software Radio Forums > DRM Software Radio - User Forums > General Topics
User Name
Password
FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 08-06-2010, 14:08   #1
DRM-OM
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Location: SW Germany
Posts: 310
DRM Log Plotter

sorry, did not find anything about that by "search":
How can I get rid of the error message in the attachment?

No mention about that in Help file on the Website http://www.omnirep.ch/drm/drmlogplot.html either. Also no readme file within the zip, so no email-adress
Attached Images
File Type: png drm-log-plotter-error.png (2.3 KB, 256 views)
DRM-OM is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2010, 14:55   #2
simone
simone
 
simone's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Bad Salzschlirf, Hessen, Germany
Posts: 10,144
What are the version numbers of Dream and DRMlogplotter?
Simone
simone is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2010, 21:52   #3
DRM-OM
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Location: SW Germany
Posts: 310
Quote:
Originally Posted by simone
What are the version numbers of (...) DRMlogplotter?
Simone

The latest from above mentioned homepage:
Ver. 6.3 (975.0.210.86)
DRMLOGPLOT975.ZIP
http://www.omnirep.ch/drmshow/drmlogplot975.zip

The error message appears when I double-click the .exe and it refuses to start up.
What does dream have to do with that?
DRM-OM is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2010, 09:58   #4
simone
simone
 
simone's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Bad Salzschlirf, Hessen, Germany
Posts: 10,144
Are you sure you followed the instructions and you run it in the recommended folder?
Simone
simone is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2010, 13:01   #5
DRM-OM
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Location: SW Germany
Posts: 310
... sorry, I cannot follow any instructions
http://www.omnirep.ch/drmshow/help/drmhelp.html
since the programme refuses to start up.

Quote:
The current version of DRM-Log Plotter is V 3.4LE (Build 951) Rev. 43 (?).
Comments and suggestions are welcome. The e-mail address is included in the Readme File.

no readme file found in the .zip
DRM-OM is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2010, 14:02   #6
simone
simone
 
simone's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Bad Salzschlirf, Hessen, Germany
Posts: 10,144
OK, this should solve your problem:

quote from the readme file:
"2. Create a Directory named c:\drmplot (use this directory name)."

If it complains about missing dll´s, do a search on the web.

Simone
simone is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2010, 14:30   #7
DRM-OM
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Location: SW Germany
Posts: 310
Quote:
Originally Posted by simone
quote from the readme file:
wonder where you found it ...

But by creating a folder and putting the file inside it at least starts up - and creates a lot of files and subfolders.
I'm just writing new logfiles with dream 1.13 now since the older ones I still have only result in 100%CPU load with no graphs created
(3GHz machine, 2GB RAM, Win2k).

Thanks for help so far.

Last edited by DRM-OM : 09-06-2010 at 14:32.
DRM-OM is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2010, 14:52   #8
simone
simone
 
simone's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Bad Salzschlirf, Hessen, Germany
Posts: 10,144
Quote:
Originally Posted by DRM-OM
I'm just writing new logfiles with dream 1.13 now

Just a remark, version 1.13 is still work in progress and has not been released yet, so please no complaints if some features do not work or crashes (depends on the date you checked out the cvs).

Simone
simone is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2010, 15:06   #9
DRM-OM
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Location: SW Germany
Posts: 310
Quote:
Originally Posted by simone
so please no complaints if some features do not work or crashes
I used 1.7.5 before AND THAT CRASHED typically in nighttime medium wave.

Quote:
Originally Posted by simone
(depends on the date you checked out the cvs)
Don't know, got that precompiled as I have no possibility to do that on my own.
DRM-OM is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2010, 15:39   #10
DRM-OM
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Location: SW Germany
Posts: 310
Quote:
Originally Posted by DRM-OM
by creating a folder and putting the file inside it at least starts up

but there is another error ...
Attached Images
File Type: gif drmplot_Err62.gif (3.2 KB, 195 views)
DRM-OM is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2010, 15:45   #11
DRM-OM
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Location: SW Germany
Posts: 310
.. and here are the files ...
Attached Files
File Type: txt DreamLog.txt (784 Bytes, 189 views)
File Type: txt DreamLogLong.csv.txt (67.3 KB, 189 views)
DRM-OM is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2010, 16:24   #12
simone
simone
 
simone's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Bad Salzschlirf, Hessen, Germany
Posts: 10,144
Your files work fine for me, did you set your Rx profile and coordinates, also in the short log put in valid coordinates (for DRMclac too).
Simone
simone is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2010, 08:56   #13
Digger
Registered User
 
Digger's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Shizuoka City, Japan
Posts: 9,825
Seems I missed something - this thread . . .

Hi all

I just came across this thread today, sorry.

The best solution is to create "C:\Drmplot\" (unfortunately it [still] needs to be in that specific folder). Then put the DRM-Plotter's EXE file there. Then run the programme.

If you already have a folder "C:\DRMPlot" with files in it and you try different versions of the plotter you may get problems because of the length of the file "drmplot.ini". One solution is to delete (or rename) the drmplot.ini and restart the plotter. Another solution is to rename the DRMPlot folder and create a new "C:\DRMPlot" and put the DRM-Plotter's exe file there.

The newest version uses drmplotTER.ini, so no conflicts should happen.

After the installation, an error message could appear: "COMDLG32.OCX (or sometimes MSCOMCTL.OCX) is missing or not properly registered". Look for these on the web. I put them both into my Windows System32 folder. Look for them in the web.

The registration of these files are more or less the same in XP and Vista:

1. Copy COMDLG32.OCX to C:\DRMPlot\ (if not done already).

2. Then do the following. Go to:
Start / All Programs / click "Accessories" / right-click "Command Prompt" / select "run as Administrator".
A DOS-window opens in:

C:\Windows\System32>

3. Now, write the following directly after the prompt ">":
regsvr32 c:\drmplot\comdlg32.ocx [Enter]

4. An Infobox opens:
"RegSrvr32
DllRegisterServer in C:\DRMPlot\comdlg32.ocx succeeded [OK]"

5. Run DRM-Log Plotter.

A word of caution: Some Dream versions log the RXL (the signal level). These files will crash in the Drm-Log Plotter. Upon request I cand send a version that works with those CSV files.

A "ReadMe.txt" was added to the ZIP this evening (10th June).
__________________
Regards,
Terje

https://www.hobbyradio.se/en/drm/web....index_en.html

Last edited by Digger : 10-06-2010 at 17:23. Reason: Added ReadMe to the ZIP file
Digger is offline   Reply With Quote
Old 15-06-2010, 09:02   #14
DRM-OM
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Location: SW Germany
Posts: 310
This is the result so far:
http://www.drmrx.org/forum/attachmen...0&d=1276592171

and when I click "Ok" the programm will close.

DRMcalc works fine for years now.

Don't understand why it does complain about missing tx location since there is this entry in the database:
Quote:
"711 kHz >>SWR cont.ra"
"09"
"12"
"49"
"13"
"Obereisesheim (DEU)"

Furthermore there seems to be no way to bypass internet update when the actual pc does'nt have connection (e.g. in workplace). It keeps bringing up error messages and insists on connection. Perhaps this is part of the problem.

Last edited by DRM-OM : 15-06-2010 at 09:05.
DRM-OM is offline   Reply With Quote
Old 15-06-2010, 09:54   #15
Digger
Registered User
 
Digger's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Shizuoka City, Japan
Posts: 9,825
Hi DRM-OM,

Alternative 1: You could mail me (or attach here renamed as .TXT) your

1. drmtransmittersites.dat
2. drmplotter.ini

and I'll check them for errors here.

With or without an internet connection you will be asked if you want to update the Sites YES or NO; if your'e off-line and press "YES" you would get a message "No internet connection", then just press OK.

Alternative 2: Delete drmplotter.ini and drmtransmittersites.dat and restart the Plotter. Be sure to be on-line when you start up and update the TX Sites. You must re-enter your Nickname, select your Profile and set your Coordinates correctly.
__________________
Regards,
Terje

https://www.hobbyradio.se/en/drm/web....index_en.html
Digger is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is On
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 02:27.


Powered by vBulletin Version 3.5.3
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.